8 знака, че имате проблеми в общуването с половинката

NetNews

Сигурно сте чували, че и на най-добрите и щастливи двойки им се случва да имат проблеми в рая. Да, това е напълно нормално. Въпросът е защо се стига до това. Основната причина е липсата на комуникация и в тази статия ще ви покажем 8 признака за това, пише сайтът Woman.bg.

Някой от вас трябва да спечели

Ако при всяко недоразумение или спор, някой от вас трябва да спечели, то това е знак на нарушена комуникация. Бавно и методично егото на единия взима превес и разрушава взаимоотношенията, а от това никой не е щастлив.

Обвинения и обиждания

Ако нямате друг начин да се справите с даден проблем, то вие започвате да се обиждате и нападате. Още по-лошо е, ако го правите и пред други хора.

Критика

Градивната критика би помогнала. Да покажете грешките на другия и да му помогнете да ги оправи е настина хубаво. Ако обаче критиката минава тази граница, то тогава връзката наистина страда.

Без зрителен контакт

Не само вербалната агресия показва, че има нарушена комуникация, но и физическата такава. Ако всеки избягва погледа на другия и е затворен в своя собствен свят, то тогава най-вероятно става въпрос за загуба на комуникацията и вече настъпила липса на такава.

Правите едновременно други неща

Ако докато говорите правите и нещо друго, то всъщност не слушате какво ви казва партньорът. Това означава, че имате проблем. Когато половинката ви говори, нищо друго няма значение, за да може връзката ви да бъде пълноценна.

Гняв или пасивна агресия

Нормално е човек да се ядоса и да не сдържа това. Но когато това стане обичаен начин на комуникация, нещата не са добре. Гневът и пасивната агресия определено могат да разрушат връзката ви бавно и без да се усетите.

Прекъсвате другия

Да, на всеки се случва да е толкова развълнуван и да не може да сдържи емоциите си. Когато обаче това стане обичайно поведение, нещата не са на добре. Прекъсването се случва по всяко време – спор, разговор с приятели или дори с роднините. Ако се усетите, че го правите, спрете и помислете какво не е наред.

Не споделяте

Един от най-красноречивите признаци, че комуникацията е нарушена е липсата на споделяне. Когато не говорите за нещата, които са ви направили впечатление, не споделяте и не се опитвате да разрешите проблемите, то те изкачат при следващ спор и т.н. Това само наранява и в крайна сметка рано или късно връзката прекъсва.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямболска област е на 14-о място по средната работна спрямо другите области за първото тримесечие на 2021 г.

По предварителни данни на НСИ наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Ямбол в края на март 2021 г. са 28 300. Средната брутна месечна работна заплата в област Ямбол за януари 2021 г. е 1144 лв., за февруари – 1142 лв., а за март – 1186 лева. През първото […]