9-годишно дете от Пловдив e с „Делта“ варианта на COVID-19

NetNews

9-годишно момиче от Пловдив е дало положителен тест за "Делта" варианта на коронавируса, съобщават здравните власти в града, цитирани от "Марица".

Момичето е било на летен лагер в Поморие. След това не се почувствало добре. Диагностицирано е днес.

Направеният тест за коронавирус се оказал положителен и то за набиращия сила "Делта" вариант.

Сред установените днес случаи има двама тийнейджъри на по 16 години, както и на 21, 24, 26 и 29 години. Статистиката сочи, че през последното денонощие новите случаи на COVID-19 са общо 25. Двама от новозаразените са на по 16 години, има трима на 17 години и един на 19. Коронавирус е пипнал и 71-годишен мъж.

Цифрите очертават притеснителна тенденция и тя е, че вирусът се "подмладява". През последните дни над 90% от новодиагностицираните са на възраст под 50 години. Мишена за "Делта" варианта са младите хора, особено учениците. Прогнозите са тенденцията да се засили и "Делта" вариантът да набере сила. Затова здравните власти препоръчват имунизация за всички, включително за децата и тийнейджърите от 12 до 18 години.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стоичков изпадна в екстаз след победата на ЦСКА!

Легендата на родния футбол Христо Стоичков не подмина успеха на ЦСКА срещу Лиепая в Лигата на конференциите. „Червените” отстраниха своя съперник след изпълнения на дузпи и се класираха за следващата фаза на новосформирания клубен европейски турнир. Камата използва личния си профил в социалните мрежи, за да поздрави възпитаниците на Стойчо […]