Как да разберете, че турбото ви не е наред?

NetNews

В последните години все повече производители разчитат на турбо компресори или турбота, както ги наричаме в разговорния език. До преди няколко години, турбините бяха използвани главно при дизеловите двигатели, но това вече съвсем не е така и те вече се вграждат и в доста голяма част от бензиновите такива.

Главната функция на турбините е да увеличи мощността на автомобила, но както всеки един елемент, така и те имат своя живот, който в даден момент приключва. Симптомите за повреда са различни, но сега ще ви представим няколко, които могат да ви помогнат да диагностицирате проблема навреме и да си спестите по-големи разходи.

Влошено ускорение

Един от ясните признаци що се отнася до неправилно функциониращо турбо е по-лошо ускорение, ако по някаква причина вашият автомобил не ускорява по начина по който сте свикнали, то това може да е знак за проблем с турбината.

Свирещ звук

Ако чуете силен свирещ звук от областта на двигателя и не сте натиснали клаксона, то е доста вероятно този звук да идва именно от турбото, което отново е лош знак и най-вероятен симптом за замяната му с ново.

Повишен разход на гориво

Повишаването на разхода на гориво също е възможен признак за това, че колата ви изпитва проблеми. Тук може да има няколко варианта и дори турбото да не е замесено, то все пак трябва да диагностицирате от къде точно идва проблема.

Синкав пушек от ауспуха

Ако видите синкав пушек по време на движение, то това също може да е знак, че е образувала пукнатина по корпуса на турбината или пък да подсказва за износени клапани или бутални сегменти.

Все пак всички тези симптоми могат да отговарят и на други проблеми, така че най-добре е при появата на някои от тях или забелязването на нетипична работа на двигателя да посетите сервиз, който да диагностицира проблема.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„Синият екран на смъртта“ няма да съществува в Windows 11

Така нареченият „син екран на смъртта“ е нещо, което по-голямата част от потребителите на Windows са виждали поне един път при работата си с компютър и със сигурност не е от най-любимите при изпълнението на важни задачи. С представянето на новото поколение Windows 11, Microsoft ще премахне „синия екран на […]