Броят на жертвите при атака край Москва достигна 140, а на пострадалите 360

NetNews

Броят на пострадалите при нападението в петък, 22 март, срещу концертната зала „Крокус сити хол“ в руския град в Красногорск, Подмосковието вече достигнаха 360, според информация от сформирания във връзка с трагедията медицински център, съобщи ТАСС и БТА.

По последни данни жертвите на стрелбата в концертната зала край Москва са вече 140. Още четирима пострадали остават в изключително тежко състояние, 19 пациенти, включително три деца, са в тежко състояние, а 34 ранени са в средно тежко състояние. Лечението на други 23-ма пострадали завършва и се подготвят за изписване. 205 човека са получили извънболнична помощ.

„По данни от днес сутринта в резултат от терористичния акт са пострадали 360 души, включително 11 деца“, казва служител на центъра за ТАСС. По думите му в болница са били настанени деветдесет и двама пострадали, шестдесет и трима вече са изписани, а амбулаторна помощ е оказана на 205 души.

Нарастването на броя на пострадалите пет дни след нападението се обяснява с това, че много от присъствалите на разигралата са трагедия са били в състояние на шок, докато са бързали да се спасят, и не са се обърнали веднага към пристигналите медицински екипи за помощ, обяснява за ТАСС руската вицепремиерка Татяна Голикова.

Според нея това е причината за последвалия наплив на пациенти в лечебните заведения. Голикова уверява, че на никого не е била отказана медицинска помощ.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бедността ускорява състаряването на мозъка

Екип от учени са открили връзка между ниските доходи на домакинствата и по-бързото разпадане на бялото вещество в мозъка ни. Докато нивата на това бяло вещество намаляват с възрастта, животът в бедност изглежда ускорява процеса. Констатациите се основават на анализ на 751 участници в проучване на възраст между 50 и […]