CEOWORLD magazine: Най – богатият българин към 21 ноември 2023 година е Георги Домусчиев

NetNews

Според CEOWORLD magazine, най-богатият българин към 21 ноември 2023 г. е Георги Домусчиев. Неговото състояние се изчислява на 2.2 милиарда долара.

Той е собственик и председател на Лудогорец Груп, която включва футболен клуб, хотели, земеделие и енергетика. Георги Домусчиев е роден през 1966 г. в Разград и е завършил Висша химикотехнологична школа в София. Освен това той е известен като благотворител и поддръжник на културата.

Само Лудогорец Груп има три хотела в своята собственост. Те са:

Хотел Маринела – петзвезден хотел в София, който разполага с 442 стаи и апартаменти, 14 конферентни зали, ресторанти, барове, спа център, казино и нощен клуб.

Хотел Корнелия Даймънд – петзвезден хотел в турския курорт Белек, който разполага с 571 стаи и вили, 10 ресторанта, 13 бара, спа център, аквапарк, голф игрище и футболни терени. Този хотел е често използван от футболния отбор на Лудогорец за зимни лагери.

Хотел Лудогорец – четиризвезден хотел в Разград, който разполага с 32 стаи и апартаменти, ресторант, бар, фитнес зала, сауна и джакузи. Този хотел е част от комплекса на Лудогорец Арена, където се провеждат домашните мачове на отбора.

Има други български милиардери, освен Георги Домусчиев. Според различни източници, някои от тях са:

Васил Божков – собственик на Нове Холдинг, казина, банки и фондация за антични изкуства. Наричан е “Черепа” и е обвинен в няколко престъпления. Оценява се, че има състояние от около 1.5 милиарда долара.

Кирил и Георги Домусчиеви – братя и собственици на Албена АД, Албена Инвест Холдинг АД, Доверие Обединен Холдинг АД и други компании в сферата на туризма, земеделието, енергетиката и фармацевтиката. Оценява се, че имат състояние от около 1.3 милиарда долара.

Влад Тенев – съосновател и главен изпълнителен директор на Робинхуд, популярна платформа за търговия с акции. Роден е в София, но живее в САЩ. Оценява се, че има състояние от около 1 милиард долара.

Игнат Кънев – основател и собственик на Кънев Груп, компания за строителство, недвижими имоти и хотелиерство. Живее в Канада, но има бизнес интереси в България. Оценява се, че има състояние от около 1 милиард долара.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Фондация „Консервативно общество” на Кристиян Шкварек бе подкрепена и от сдружение „Площад Алеко”

Фондация „Консервативно общество” на общественика и организатор на инициативата „Месец на семейството” Кристиян Шкварек бе подкрепена и от сдружение „Площад Алеко”, което обяви, че също ще отстоява идеите и каузите ѝ. Представители на създадената в Свищов неправителствена организация в средата на месец септември бяха част от гостите на форума, проведен […]