Ескалацията в Близкия изток ще разклати финансовите пазари

NetNews

Ескалацията на кризата в Близкия изток ще допринесе за допълнителна нестабилност на финансовите пазари, когато търговията се възобнови, съобщи аг. Bloomberg.

Предвижда се геополитическата ситуация да окаже влияние върху финансовите пазари през тази седмица. Нивото на това обаче ще зависи от това дали атаката на Иран срещу Израел ще предизвика отмъщение. Това също е повлияно от стагниращата инфлация и перспективата за повишаване на лихвените проценти.

Нервността на пазарите обаче може да бъде сдържана след изявлението на Техеран, че операцията срещу Израел е завършена, както и посланието на американския президент Джо Байдън, който каза на израелския премиер Бенямин Нетаняху за липсата на подкрепа за Израелски настъпателни операции срещу Израел от страна на САЩ.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

В японския град Сапоро бе измерена рекордно висока температура за сезона

Днес бе измерена рекордно висока за сезона температура в северния японски град Сапоро – над 25 градуса по Целзий, съобщават Франс прес и БТА. Сапоро е главният град на остров Хокайдо. Това е първият път, в който в Сапоро е измерена температура над 25 градуса толкова рано през годината, откакто […]