General Motors може да копира от Tesla

NetNews

Официално Tesla е първият автомобилен производител, който приема плащане за нови автомобили с биткойни, но изглежда няма да е последният. Друга американска компания в лицето на General Motors също разглежда тази идея и е напълно вероятно скоро да се включи с възможност за разплащане с криптовалутата.

Шефът на GM, заяви че от компанията разглеждат идеята за приемане на плащания с биткойн, но все още няма официално взето решение. Те следят нуждите на клиентите си и не е изключено съвсем скоро да се превърнат във втората компания, приемаща криптовалутата като официално платежно средство.

Дори това да се случи, то от GM не планират да правят огромни инвестиции и да купуват биткойни, както направи Мъск. Ще припомним, че когато от Tesla започнаха да приемат плащането с биткойн, те направиха инвестиция от 1.5 милиарда долара.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ключова инвестиция се бави 4 години

Четири години след подписването на концесионния договор за изграждането на спортен мегакомплекс край Разлог между кмета инж. Красимир Герчев и благоевградския бизнесмен Иван Чапов и две години след официалната първа копка теренът от 103 декара общинска земя, върху които трябва да бъде построен, все още стои празен. Въпросът многократно е […]