Honda показа интересна навигационна система за обувки (ВИДЕО)

NetNews

Honda анонсира създаването на нова фирма – Ashirase, чиито първи проект показва навигационна система, която използва обувките за насочване. Сложната на първо четене технология използва вибрационни модули, които се закачат на обувките и помагат за ориентиране без нуждата от гледане на телефон.

Чрез различни по вид и продължителност вибрации, модулите ще подсказват на използващия го дали да продължи напред, да спре или съответно да завие на ляво или дясно.

Системата използва специално приложение за навигация, а сензори в самите модули следят всяко движение, като по този начин осигуряват прецизно насочване по предварително зададен маршрут. От Honda споменават, че едно от главните предимства на системата е че ръцете ви остават свободни и можете да ги използвате за съвсем друго нещо, вместо да държите устройство, където да гледате пътя. Очаква се технологията да влезе в серийно производство през 2023 година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж загина при катастрофа на АМ „Тракия” край Пазарджик

Мъж е починал, а жена е ранена при тежка катастрофа на АМ "Тракия". Наложи се екипите на пътна полиция да преустановят временно движението в едното платно на аутобана в рамките на около три часа. Сигнал за пътния инцидент е получен около 02.40ч. на телефон 112 в ОДМВР-Пазарджик. Незабавно към мястото […]