Hyundai патентова волан с екран в средата

NetNews

През последните години наблюдаваме тенденция, която заменя аналоговите уреди за скорост и обороти с компактен или не толкова компактен екран на тяхно място, който освен всичко, може да показва навигацията и други различни данни за автомобила.

Изглежда от Hyundai сега искат да преминат на съвсем друго ниво като заменят местоположението на класическия „километраж“ и го изместят върху волана. За това подсказва скорошен патент на корейската компания, който да запази правата върху поставянето на голям екран в средата на волана.

За това разказват колегите ни от motorionline, а според информацията, мястото заето от въздушната възглавница ще бъде отстъпено на дисплей с различни показания. Все пак наличието на airbag е задължително и той също ще бъде поставен във волана, а при нужда ще се отваря без да засяга волана.

Не се споменава нищо за това кога, как и дали ще видим интересния волан в серийно производство, но преди това очакваме той да дебютира при някои от концептите на марката в близките години.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Поемаме нов дълг от половин милиард

Рекордните половин милиард лева нов дълг ще бъдат предложени на вътрешния пазар чрез държавни ценни книжа. Петгодишни книжа за 500 милиона лева ще бъдат предложени при нулева лихва на вътрешния пазар, става ясно от обявения на сайта на БНБ аукцион. Емисията бе преотваряна няколко пъти тази година, като при всичките […]