Испанският външен министър обсъжда със САЩ двете войни

NetNews

Испанският външен министър Хосе Мануел Албарес ще пътува до Вашингтон на 10 май, където планира да се срещне с държавния секретар на САЩ Антони Блинкен. „Този петък ще отида във Вашингтон, където ще имам среща с моя колега и добър приятел Антони Блинкен и ние, разбира се, ще обсъждаме много Украйна и Близкия изток,“ каза външният министър на конференция, организирана от агенция Europa Press. Както увери дипломатът, Мадрид защитава същите принципи в Украйна, както и в Близкия изток.

Според Албарез, ако Руската федерация загуби конфликта, „всичко, което ще се случи, е Русия да загуби войната“. „Ако Украйна загуби тази война, няма да има Украйна и светът ще стане по-несигурен, това е залогът“, каза той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Черната книга" с известни клиенти на Джефри Епстийн ще се продаде на таен търг

„Черна книга“, обвита в мистерия, за която се смята, че са написани имената на всички известни личности, свързани с педофилския кръг на покойния финансист Джефри Епстийн, ще бъде обявена на таен търг. В тефтер за записани имената и адресите на 221 неразкрити досега хора, които са работили за Епстийн или […]