Йово Николов за скандала в митниците: Предизборно шоу с елементи на бухалка. Мишена са ПП-ДБ

NetNews

Аз не видях корупционна схема. Дотук виждаме контролирано пускани информации от прокуратурата. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ журналистът Йово Николов в коментар за аферата в митниците и сътресенията в МВР, цитиран от novini.bg.

Досега не видях доказателство за контрабанда, което ми говори, че това е едно предизборно шоу с елементи на бухалка. Мишена са „Продължаваме промяната – Демократична България“, като по-далечната цел са бившият вътрешен министър Бойко Рашков и бившият министър на финансите Асен Василев, заяви Николов.

Фактът, че толкова бързо се създаде парламентарна комисия по темата, ми говори, че става въпрос за предизборно шоу. Днес видяхме една абсолютно показна пропагандна лекция на ДПС и „Има такъв народ“ срещу „Продължаваме промяната – Демократична България“. Още по-притеснително беше вчерашното изслушване на шефа на ДАНС, който каза, че в митниците са наблюдавали контрабанда от 2-3 г. Това поражда въпроси защо не са направили нищо и защо не са уведомили никого, например премиера, подчерта журналистът.
Целият пейзаж е толкова очевиден, че е чак обидно за хората колко елементарно се поднасят нещата. Прокуратурата пуска контролирано информация, за да манипулира общественото мнение и да се коментират повърхностни неща. Истинският проблем е, ако има контрабандни канали, те да бъдат разбити и съответните хора да бъдат вкарани в затвора. Няма как да съществува контрабанден канал, без да има участие на държавата и без политически протекции, защото част от парите от тази контрабанда отива в политически партии, посочи Йово Николов.

По думите му в скандалите в митниците и в МВР конците дърпат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. Борисов и Пеевски държат службите и нямат интерес да има реформи там, отбеляза Николов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Техеран: Предупредихме американците за атаката срещу Израел

Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян каза в четвъртък, че Техеран е информирал САЩ за атаката срещу Израел през уикенда, предава Анадолската агенция (АА). „Информирахме Америка, когато беше взето решението за необходимия отговор на израелския режим в рамките на международното право и легитимната отбрана“, каза Амир-Абдолахян пред държавната […]