Kia показа първи снимки на най-голямата си „електричка“

NetNews

През изминалата година Kia показа концепта EV9, който по-късно обяви, че ще се превърне в сериен автомобил с най-големите размери в електрическата гама на компанията. Колата трябва да дебютира в началото на 2023 година и изглежда към момента нещата вървят по план. Корейците показаха първи официални снимки на серийния модел по време на тестове на автомобила.

Кадрите показват покрит с камуфлаж модел, който поне на пръв поглед не се отличава драстично от концепта представен на изложението в Лос Анджелис. Колата е запазила същата кубична форма с овална предна част и идентични светлини. За разлика от концепта, серийния модел ще разполага с дръжки на вратите, но те ще се прибират, подобно на тези на Nissan GT-R.

Вероятно размерите на серийната EV9 също ще са подобни на тези на концепта, което означава, че ще видим дължина от над 4.9 метра и междуосие от над 3 метра. Ако погледнем към статистиките на EV9 Concept, то можем да видим, че от Kia обещават до 482 километра пробег с едно зареждане и заряд на батерията от 10 до 80% в рамките на 30 минути.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Саша Илич си имал български съветник, който обаче не работи в ЦСКА

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич си има български съветник, който обаче не работи в клуба, съобщава БЛИЦ. Това е човек, подал му ръка при пристигането му у нас. Става въпрос за бившия защитник на „червените“ и настоящ наставник на ДЮШ на Славия Иван Иванов. Любопитното е, че Русия е […]