Кучето-робот показа своята ефективност при спасяването на хора (ВИДЕО)

NetNews

В ново видео от Boston Dynamics кучето-робот Spot демонстрира своята ефективност и полезност при спасителни и издирвателни операции. Разработката вече е успешно използвана в областта. Например роботът наскоро помогна на пожарникари и полицаи в процеса на изследване на отломките след голям пожар в Есен.

Spot се предлага с вградено рамо със система за захващане за повдигане и пренасяне на предмети с тегло до 6.8 кг. Максималният полезен товар за влачене на обекти е 22.67 кг. В допълнение, роботът е оборудван с високоговорител и микрофони за осигуряване на комуникационен канал с екипа по време на мисии за търсене и спасяване, предни камери и Spot CAM + IR система за 360-градусов изглед на района в реално време, както и като термовизионни камери с висока разделителна способност, които могат да работят дори в задимена стая.

При извънредни ситуации Spot може да се рестартира дистанционно. Дизайнът на кучето-робот му позволява да работи на почти всякакъв терен. То може да достига до труднодостъпни места по-бързо от своите конкуренти, като намалява времето за реакция на услугите и повишава тяхната оперативна ефективност. Вижте повече.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Софи Маринова ще заведе Лоренцо и новата снаха в Лондон

Фолк иконата Софи Маринова отива на почивка в Лондон около великденските празници, като лети на 1 май. В британската столица тя ще е заедно със сина си Лоренцо и приятелката му Кати, която някои смятат, че може би е бъдещата снаха на звездата, научи „Телеграф“ от свои източници. Младата двойка […]