Lotus отбеляза края на една ера

NetNews

Краят на една ера дойде, Lotus произведе последните Elise, Exige и Evora. Последните три коли напуснаха поточните линии на британската марка с над 50 хиляди произведени бройки от трите модела.

Lotus отбеляза края на една ера

Elise е най-старият от трите модела и датира още от 1996 година насам. През това време са произведени точно 35 124 коли, а последната от тях е оцветена в жълт цвят и е от лимитираната серия Sport 240 Final Edition.

Lotus отбеляза края на една ера

Exige, който бе представен през 2000-та година може да се похвали с 10 497 произведени екземпляра, последният от които в зелен цвят от серията Cup 430 Final Edition.

Lotus отбеляза края на една ера

Най-младият модел Evora напуска поточната линия с едва 6117 копия, а последното от тях е решено в сив цвят от серията GT430 Sport.

Lotus отбеляза края на една ера

И трите автомобила ще останат в колекцията на марката и няма да бъдат продадени поне към момента. Поточните линии за трите модела сега ще бъдат заменени от тези за новия модел Emira, който ще влезе в производство още през пролетта на следващата година.

Поставете оценка:

3.7

Оценка 3.7 от 6 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Първа структурна промяна в Министерски съвет

Снимка: архив, БГНЕС Само десет дни след клетвата на кабинета на Кирил Петков беше направена и първата структурна промяна в правителството. Парламентът прие внесените промени от Петков, според които Министерството на спорта се трансформира в Министерство на младежта и спорта. Радостин Василев, който е от квотата на ИТН запазва поста […]