Mercedes също се сбогува с двигателите с вътрешно горене

NetNews

Mercedes е поредния голям автомобилен производител, който е на път да се сбогува с двигателите с вътрешно горене, сочи доклад на Automobilwoche. Според германските ни колеги, марката ще премине изцяло на ток в Европа до края на това десетилетие, като все пак ще разчита на бензинови и дизелови двигатели в други части на света.

От изданието посочват още, че от германската компания ще обявят официално този план на 22 юли, но дори и тогава шефовете на Mercedes не се наемат да разкрият кога точно ще се случи пълното отказване от конвенционалните двигатели.

Към момента гамата на Mercedes включва няколко електрически автомобила, които не могат да се похвалят с голям брой продажби. Очаква се през следващите месеци от марката да се активизират и да представят още няколко нови модела, които да отговарят на някои от най-продаваните модели с бензинови и дизелови двигатели.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Приложение ще показва дали телефонът ви е водоустойчив

Мнозина компании рекламират своите смартфони като водоустойчиви, но все пак след известна употреба и излагане на различни метеорологични условия, не е съвсем сигурно до колко защитата от вода е останала устойчива. Именно в такива случаи се намесва и приложението Water Resistance Tester, което е налично за всички Android потребители и […]