Национална компания получи 142 имота за управление

NetNews

Министерският съвет прие решение за даване на разрешение за извършване на разпоредителни сделки с недвижими имоти, собственост на „Напоителни системи“ ЕАД, гр. София, находящи се в землищата на с. Крислово, с. Калековец, с. Желязно и с. Войводиново, общ. Марица, обл. Пловдив.

Съгласно друго решение на кабинета Община Джебел получава собствеността върху поземлен имот и сграда – частна държавна собственост, в с. Папрат. Поземленият имот е с площ 5763 кв. м и ще бъде използван за трайно задоволяване на обществени потребности от местно значение, свързани с изграждане и поддържане на общинска инфраструктура за подобряване здравословното състояние на жителите на общината. До момента имотът е управляван от Областна администрация – Кърджали. Областният управител на Кърджали ще трябва да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнение на условията, при които се прехвърля имотът.

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на сто четиридесет и два имота – публична държавна собственост. Те са разположени на територията на гр. Сливница и с. Алдомировци, община Сливница, Софийска област. Това ще позволи реализацията на национален обект: ,,Модернизация на железопътна линия София – Драгоман – сръбска граница: жп участък Волуяк – Драгоман“.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Преди служебния кабинет МВР остана без главен секретар

МВР остава без главен секретар в навечерието на служебното правителство. Живко Коцев е подал рапорт, става ясно от прессъобщение от силовото ведомство. На основание чл. 36, ал. 6, т. 1 от Закона за Министерството на вътрешните работи главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев е подал заявление за освобождаване […]