Над 100 000 „маркови“ спортни стоки задържаха служители на МП „Лесово”, Ямболско

NetNews

Рекордно количество от 109 508 текстилни спортни изделия с обозначения на световни марки задържаха митническите служители на ГКПП „Лесово“, област Ямбол, при проверка на товарен автомобил.

Контролните действия са извършени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.

На 02.07.2024 г. товарната композиция с чужда регистрация пристига на МП Лесово на входящо трасе в страната, управлявана от полски гражданин. Водачът е представил документи, че превозва колети с текстилни изделия от Турция за Нидерландия през България. Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка във връзка със сработил рисков профил.

В хода на проверката инспекторите установяват сред декларираните стоки общо 109 508 броя спортни комплекти, шапки, тениски, къси панталони, бельо и чорапи с лога на защитени световни марки.

„Марковите“ текстилни изделия са задържани в изпълнение на  Регламент (ЕС) №608/2013 на Европейския парламент и на Съвета относно защита на правата върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

Това е най-голямото количество „маркови“ стоки, установени в едно превозно средство на МП Лесово през последните години. 

Само за първите шест месеца на 2024 г. от ТД Митница Бургас са задържани над 1,095 млн. търговски артикули за нарушени права върху интелектуалната собственост. 

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лудогорец стартира еврокампанията си срещу Динамо Батуми днес

Лудогорец Разград започва участието в пресявките по пътя към групите на Шампионска лига с домакински мач срещу грузинския първенец Динамо Батуми. Двубоят на 13-кратния шампион на България стартира в 21:00 на стадион „Хювефарма Арена“ и ще бъде ръководен от Роберт Шрьодер (Германия) ЛУДОГОРЕЦ РАЗГРАД – ДИНАМО БАТУМИ „Орлите“ се класираха […]