Nissan ще продава електрически „френски баничарки“ в Европа

NetNews

Nissan обяви бъдещи планове за производство и продажба на нов електрически модел, който ще бъде произвеждан в завода на Renault във Франция. Макар от компанията да споменават за преимерата на лекотоварен електрически автомобил, без да дават повече сведения за него, то това най-вероятно ще бъде електрическа „баничарка“, която ще използва налична платформа от френският производител.

Всъщност под покривалото на новия Nissan ще се крие представеното миналата година Renault Kangoo Z.E., като единствените разлики които очакваме да видим ще са тези при емблемите на двата модела. Плановете на Nissan съвпадат и с влизането в продажба на обновеното Kangoo и ще има за цел да накара още повече бизнес клиенти да преминат към електрически лекотоварни автомобили за своите нужди.

Това не е първият път когато от компанията се опитват да направят подобно нещо. През 2014 година бе представен електрическият бус Nissan eV-200, който се радва на голяма успеваемост в някои части на Европа с продадени около 50 хиляди бройки. В следващите месеци очакваме и повече информация за ребрандираното Kangoo Z.E., както и официална дата за премиера след средата на годината.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВМРО, "Атака" и КОД се регистрираха за изборите

Още три партии се регистрираха за участие в парламентарните избори на 4 април. Сред тях е и ВМРО, чието ръководство реши да се явят самостоятелно, отказвайки коалиция с НФСБ. Двете партии са част от коалицията "Обединени патриоти" в сегашното Народно събрание и са част от правителството с ГЕРБ. Бившите партньори […]