Подробности за по-малкия брат на Land Cruiser

NetNews

Има свежа информация за предстоящия SUV на Toyota. Според нея, по-малкият брат Land Cruiser ще бъде представен през декември 2024 година, а продажбата му ще започне в началото на 2025-а. Това съобщава японското издание BestCarWeb .

Очаква се моделът да се казва Toyota Land Cruiser FJ и да замени SUV-то FJ Cruiser в моделната гама на марката . Очаква се цената на автомобила в Япония да бъде от 3.5 до 4.5 милиона йени ($23 100 – 29 700).

Съдейки по рендерите, „нарязаният“ дизайн ще бъде поддържан в духа на Toyota Land Cruiser 250. Всъдеходът ще има класически двуобемен профил с висок преден капак, разширени калници и вертикални задни багажници на покрива.

Новият Toyota Land Cruiser FJ ще бъде изграден върху рама на платформата на бюджетния пикап Hilux Champ. Всъдеходът ще бъде много по-компактен от другите Toyota Land Cruiser – 4.5 м дължина, 1.83 м широчина и 1.85 м височина с междуосие от 2.75 м.

Според BestCarWeb в моделната линия няма да има дизелови или хибридни версии. Кросоувърът ще дебютира с 2.7-литров бензинов двигател със 163 конски сили, въпреки че гамата от двигатели може да бъде разширена по-късно.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Продължава разчистването на отломки в Crocus City Hall

Продължава разчистването на отломките на територията на Crocus City Hall в Красногорск. Край сградата дежурят камиони за отстраняване на конструкции, съобщава кореспондент на ТАСС. Групи работници чакат на кордона за влизане, докато строителната техника е разположена на паркинга пред сградата. На мястото на терористичната атака се спазват засилени мерки за […]