Porsche представи най-мощния Cayenne правен някога

NetNews

По-рано тази година Porsche обнови гамата на Cayenne и Cayenne Coupe като запази най-интересното от кросоувъра за финала. Сега кулминацията изглежда дойде и германците представиха най-мощната модификация на Cayenne правена някога. Тя носи означението Turbo E-Hybrid и както то подсказва, освен бензинов двигател, задвижването разчита и на електрически мотор.

Под капака работи 4.0-литров осмак с 591 конски сили, заедно с електромотор с мощност от 174 конски сили. Системната мощност на конфигурацията е 739 конски сили и максимален въртящ момент от 950 нютон метра. Това е с около 60 конски сили и 50 нютон метра повече от предходния модел, но пък и с 10 конски сили по-малко и 50 нютон метра по-малко от BMW XM Label Red. Въпреки това, Porsche-то е по-бързо до 100км/ч като ускорява до 100км/ч за 3.7 секунди и достига максимална скорост от 295км/ч.

Освен тези стойности, Cayenne хибрид може а се похвали и с до 82 километра пробег само на ток според стандарта EAER City, което все пак е по-добре от 42-та километра, които изминаваше предходното поколение по стандарта WLTP. Батерията вече е по-голяма и капацитетът ѝ достига 25.9кВтч.

Cayenne Turbo GT, който е рекордьор на Нордшлайфе, вече не се предлага в Европа, но пък за сметка на това можете да поръчате специален пакет за хибридния Cayenne. С новия GT пакет за Turbo-E-Hybrid Coupé, Porsche съчетава всички съставки на Turbo GT с изключение на задвижването.

Всички системи и управлението, включително въздушното окачване, получават нов тунинг, включващ понижаване с 10 мм. След това се добавят и керамични спирачки. Външно колата получава 22-цолови джанти, както и различни брони и дифузьор. Тук ускорението е с 0.1 секунди по-бързо, а максималната скорост е 305км/ч.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Сгъваем електрически скейтборд

Американският скейтбордист Кевин Равенберг представи на света Velocity Etch, преносим сгъваем скейтборд. Специалният дизайн ви позволява да го карате като сноуборд, а вградените електрически двигатели ви позволяват да ускорите до 39 км/ч. Дъската е изработена от ламиниран канадски клен и е разделена на предна и задна части, всяка от които […]