ПТГ „Алеко Константинов”-Ямбол прави фестивал „Туризъм в действие”

NetNews

Фестивал „Туризъм в действие” организира за жителите на Ямбол ПТГ „Алеко Константинов”. Под тази форма ще премине традиционният Ден на отворените врати, в който гимназията ще покаже пълната палитра на своите дейности и базата си. Събитието, гарнирано с много забавления за малки и големи, сред които исторически възстановки, игри на открито, танци, дегустации на храни, е на 20 април, събота. Специален гост е шеф Иван Звездев.

Пъстрият празник ще започне в 10.30 часа в двора на училището. Реконструктори от сдруженията „Антична Тракия”, „Традиция” и „Metal Archery “ ще пренесат посетителите в отминали епохи, показвайки дрехи, въоръжение, сцени от бита. За любителите на историята ще има обособено място за стрелба с традиционен лък.

Друг акцент в програмата е АРТ работилницата на открито с Ангелина Косинкова от ОДК – Ямбол. С помощта на различни техники и материали гостите на фестивала и особено малчуганите ще могат да изпитат и демонстрират творческите си заложби.

Разбира се, гимназията по туризъм, която е известна с богатия си опит в кулинарното изкуство, и този път е подготвила вкусни изненади под формата на дегустации на храни и напитки. Пътешествието в кулинарния свят ще се осъществи със специалното участие на шеф Иван Звездев. Виртуозният готвач е приятел на училището и с удоволствие участва в негови събития. Арена на неговата изява ще бъдат обновените и професионално обзаведени учебни кухни и ресторант на  гимназията.

Разработени са и изследователски маршрути за любопитната публика. Откривайки ги и преминавайки през определени пунктове, участниците в тази игра ще стигнат до крайната точка, където ще получат награда. За настроението на всички гости са предвидени също много танци и музика – както повелява всеки празник, какъвто е Първото издание на Фестивал „Туризъм в действие”!

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Появи се ВИДЕО от поругаването на гроба на патриарх Неофит

Българска православна църква (БПЦ) разпространи кадри от момента на поругаването на гроба на Патриарх Неофит. На тях се вижда как мъж чупи кръста над мястото за вечен покой на патриарха. След поругаването на гроба, той се е опитал да скъса и траурните флагове. Престъплението е извършено минути след 23:30 часа […]