Строежът на новия затвор в Самораново напредва

NetNews

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново. Преди приключване на строително-монтажните работи, правосъдният министър провери как вървят довършителните дейности по най-амбициозния проект на Министерството на правосъдието и на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН).

В Самораново усилено се работи по завършването на новия пилотен затвор за 400 лишени от свобода, учебния център за 100 служители на ГДИН, ново преходно отделение, училище, цехове за работа, социален център, административна сграда и др. Главният директор на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов заяви, че от фирмата-изпълнител на обекта са осигурили близо 200 работници, които успоредно да работят по десетте сгради и по подобряване на цялостната инфраструктура на района.

По предложение на норвежката страна, работата по въвеждането на новите методи на обучение на персонала и по новите програми за работа с лишените от свобода ще продължи и в следващите месеци. Очакванията са в новия затвор първите лишени от свобода да бъдат настанени, когато всички нови процедури, обучения на служители и тестове за сигурност бъдат проведени и въведени на място. Процесът ще бъде подпомогнат и наблюдаван от Норвежката корекционна служба.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Хвалят Георги Костадинов в Кипър

АПОЕЛ (Никозия), където играе българският национал Георги Костадинов има възможост да направи важна крачка към титлата в кипърското първенство в неделя (21-и арпил), когато приема първенеца от миналата кампания Арис (Лимасол), пише Топспорт. 30 минути по-рано пък АЕК (Ларнака) излиза срещу Омония. Три кръга преди края на шампионата „жълто-сините“ от […]