Suzuki обединява сили с Toyota

NetNews

След като Suzuki чества сто годишнината си през изминалата 2020 година, от компанията обявиха план за това какво ще прави през следващите пет години. От април 2021 година до март 2026 година ще бъдат вложени 9.45 милиарда долара, по-голямата част от които ще бъдат свързани с електрификация на настоящите модели на марката и разработването на нови такива.

Поради големите разходи и сравнително малкия размер на компанията, тя ще работи съвместно с Toyotaи и ще използва технологиите с които марката вече разполага. Всъщност това не е новост, след като видяхме плъг-ин хибрида Suzuki Across, който на практика е идентичен с последната версия на Toyota Rav4.

Според информацията, постъпила от Suzuki, компанията очаква сравнително малко доходи от около 5.5% за следващите 5 години, поради високата инвестиция която правят. Компанията ще се фокусира върху електромобилите си в Индия, където държи 50% от пазара за леки автомобили в момента.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БТА ще разпространява информационните си продукти безплатно

БТА ще разпространява без заплащане информационните си продукти, реши окончателно Народното събрание, след като депутатите приеха промените в закона за БТА, предаде БНТ. Според вносителите това ще допринесе и в борбата с фалшивите новини. Платени ще останат архивът на БТА, специализираните услуги и продукти, издателски и продуцентски дейности и интелектуални […]