Тихановска за смъртта на Навални: Само емпатия от страна на Запада вече не е достатъчна

NetNews

Смъртта на Алексей Навални трябва да бъде възприемана като червена линия, която не трябва повече да бъде пресичана в бъдеще, заяви беларуският опозиционен лидер Светлана Тихановска, цитирана от Франс прес и БТА

„Смъртта на Алексей Навални може да се трансформира или в зелена светлина за други убийства, или в червена линия, която да не се пресича в бъдеще“, каза Тихановска, като отбеляза, че това ще зависи от отношението на Запада.

„Ако могъщият демократичен свят се ограничи само до изразяване на емпатия, тогава диктаторите ще имат повече поле за маневри за безнаказаното убийство на дисиденти“, подчерта опозиционната лидерка.

Според Тихановска демократичните страни трябва да изпратят силен знак под формата на санкции и да създадат механизми, за да гарантират справедливост за жертвите.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Париж експулсира радикален тунизийски имам, нарекъл френското знаме "сатанинско" ВИДЕО

Франция експулсира радикален тунизийски имам заради „неприемливи изказвания“, заяви в социалната мрежа „Екс“ френският вътрешен министър Жералд Дарманен, цитиран от Ройтерс и БТА. „Радикалният имам Махджуб Махджуби бе експулсиран от националната територия, по-малко от 12 часа, след като бе арестуван“, съобщи Дарманен. По-рано Дарманен заяви, че е дал инструкции за […]