Toyota показа количка с дистанционно на водород (ВИДЕО)

NetNews

Toyota Mirai е първият сериен модел на марката и един от първите в света, който представи задвижването на водород и даде нова алтернатива на конвенционалните двигатели. Макар да не се радва на особен интерес към момента, моделът вече се радва на своята втора генерация, а за да го популяризират, инженерите на Toyota показаха умалена версия на Mirai, също задвижвана с водород.

Количката с дистанционно е първата от този тип, която използва водород, споделят от Toyota Великобритания и най-вероятно ще остане една от малкото такива. Обвивката е взета от модел на Tamiya в мащаб 1/10, а задвижващата част е от модел TT-02 RC, преработен за да се движи на водород.

Това включва монтирането на нова платка, резервоар и контролер, който да управлява всичко по автомобила. Според един от инженерите работили по проекта, най-голямото предизвикателство е било направата на компонентите в толкова малки размери, като същевременно с това те да са използваеми.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„Продължаваме промяната” идва в Ямбол до седмица?

Знаковите лица на новия политически проект „Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев, и техният екип вероятно ще дойдат в Ямбол в периода 23-30 октомври. До момента от партията няма официална информация, но графикът на националната им обиколка сочи идване в нашия регион именно в този времеви отрязък.
Продължаваме промяната идва в Ямбол до седмица