Volkswagen съкращава около 4000 човека в шест завода

NetNews

Очаква се Volkswagen да уволни около 4000 от по-възрастните си работници в следващите две години. Хората родени между 1956 година и 1960 година ще получат възможност за по-ранно пенсиониране, благодарение на споразумение между компанията и властите в Германия.

Според вътрешна информация става въпрос за 6 завода на автомобилния бранд в който работят общо 120 хиляди работници. От VW, споделят че родените между 1956 и 1960 година работници, наброяват 11 500, но само част от тях ще бъдат пенсионирани по-рано.

Възможност за по-ранна заслужена почивка ще имат и 900 доброволци, които решат да се възползват от плана на германската компания, а според различни източници това ще ѝ струва около 500 милиона евро. За сега Volkswagen планира да наема само хора в сферата на електрическите автомобили, батериите и дигитализацията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Омбудсманът: Отлагането на технически паспорти да се използва за цялостното им преосмисляне

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати становище до регионалния министър Петя Аврамова, в което настоя да се извърши цялостен анализ на реалната приложимост на процедурата за издаване на технически паспорти на съществуващите сгради, тъй като липсва нормативна, финансова и ресурсна осигуреност. Според нея е необходимо да бъдат съобразени възможностите на гражданите за […]