VW Golf постави рекорд на Нюрбургринг

NetNews

Volkswagen обяви, че Volkswagen Golf R “20 Years” е успял да направи обиколка около Нюрбургринг за времето от 7:47.31 минути. Това превръща юбилейния Golf в най-бързия R модел на германската писта, но не и най-бързия Golf на Нюрбургринг. Този рекорд все още се държи от Golf GTI Clubsport S, който направи обиколка за точно 7:47.19 минути.

Все пак, юбилейният Golf R е с четири секунди по-бърз от стандартния модел, благодарение на увеличението от 13 конски сили, което притежава над заводските 320 конски сили. Освен с рекорда, модификацията 20 Years може да се похвали и с това, че е най-мощният сериен Golf правен някога.

Специално за постигането на рекорда е разработен специален режим на шофиране с настройки за максимално меко окачване заради релефа на пистата, както и специфични настройки на управлението и чувствителността на газта.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мика Закова: При очаквания шок с тока, парното и газа зимата, заплатите изобщо няма да стигат за издръжка

В България има жестоко неравенство в момента. По данни на БНБ 84% от спестяванията в банките принадлежат на 1% от населението. 60% от българите нямат никакви спестявания“. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ икономическият експерт Мика Зайкова. В момент на повишаване на цените и висока инфлация – очаква […]