VW Group проучва райони в Източна Европа за новия си завод

NetNews

Ръководството на Volkswagen Group все още не може да реши къде да построи новия си завод за батерии в Източна Европа, след като такова решение трябваше да бъде взето до края на 2022 година. Към момента германците се колебаят между няколко локации, но за съжаление България не попада сред тях.

Силно вероятно е новия завод да бъде издигнат в Чехия и да заработи през 2027 година, но не е изключено съоръжението да бъде преместено в Унгария, Полша или Словакия. Skoda е една от компаниите, които ще бъде силно облагодетелствана от това ако заводът бъде изграден на територията на Чехия, тъй като това би спестило много разходи и време на компанията.

Според вътрешна информация, жители на Пилзен, където е трябвало да бъде местоположението на завода са се противопоставили на това решение. Към момента от Volkswagen не са потвърдили информацията, като се очаква крайното решение да бъде взето след няколко месеца до средата на 2023 година.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Атанасова: Има достатъчно сериозна воля от парламентарните групи ветото на Радев да не бъде прието

“Смятам, че има достатъчно сериозна воля от парламентарните групи ветото на президента да не бъде прието и да се препотвърдят промените в Изборния кодекс”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти в парламента малко, след като се разбра, че президентът Румен Радев е наложил вето върху […]