Безработицата се задълбочава

NetNews

Ситуацията с пандемията около коронавируса в САЩ показва признаци на подобрение, което води до оптимизъм относно американската икономика. Въпреки това, към момента негативното въздействие на пандемията все още е силно и ясно видимо, особено на пазара на труда.

Нивото на дългосрочната безработица продължи да се увеличава, приближавайки се до данните от финансовата криза преди 10 години. Според BLS, над 4 милиона американци са безработни в продължение на 27 седмици или повече, което показва колко трудно е било за тези, които са загубили работата си през пролетта, да си намерят нова. Близо 4 от 10 души в САЩ сега са безработни от над 27 седмици, спрямо средното ниво преди пандемията, което е било около 20%, сочат данните на Statista.

Данните идват на фона на предстоящо отпускане на поредния спасителен пакет от американските власти, възлизащ на 1.9 трлн. USD. Целта му е да удължи периода на финансиране на програмите за спешна безработица.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ван Дайк продължава лечението си в Англия

Защитникът на Ливърпул Вирджил ван Дайк се прибра в базата на тима, за да продължи възстановяването си. Както е известно, той лекува тежка контузия в коляното, която получи в дербито с Евертън на 17 октомври 2020 година. Последните два месеца нидерландецът прекара в комплекса Над ал Шеба в Дубай, където […]