Близо 1700 нелегални мигранти са задържани за ден в Истанбул

NetNews

1682 нелегални мигранти са били задържани само за ден в Истанбул, съобщиха източници от силите за сигурност, цитирани от Анадолската агенция.

Турските сили за сигурност в сътрудничество с Отдела за борба с трафика на мигранти на истанбулската полиция са задържали в събота нелегалните мигранти на различни публични места в няколко части на Истанбул.

Не се съобщава каква е националността на мигрантите.

Миналия месец министерството на вътрешните работи на Турция съобщи, че от началото на годината от страната са били депортирани над 28 500 нелегални мигранти.

Турция е транзитна страна за огромен брой нелегални мигранти, които искат да стигнат до ЕС.

Междувременно гръцки медии съобщиха, че е засилен контролът по сухопътната граница между Гърция и Турция, тъй като в последно време мирантският наплив е нараснал сериозно.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Гневен коментар от дъщерята на Ясен Петров

Дъщерята на бившия селекционер на националния отбор Ясен Петров – Ванеса, публикува интересен коментар в социалните мрежи. След снощната срамна загуба с 2:5 от Грузия и недостойното поведение на част от играчите нейният баща обяви, че напуска „трикольорите“, пояснява gong.bg. По-рано днес пък ръководството на Българския футболен съюз изрази силното […]