Важните новини във ФАКТИ на 12.07.2022 г.

NetNews

Енергийният регулатор увеличава цената на газа с 32%

Комисията за енергийно и водно регулиране реши да увеличи цената на газа с 32%, считано от 1 юли 2022 г., в размер на 186,17 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

КС: Иван Гешев да ходи в парламента на всеки 3 месеца

Единодушно, Конституционният съд реши, че изслушването на главния прокурор на всеки три месеца в парламентарната Комисия по конституционни и правни въпроси и възможността Парламентът да дава препоръки по представените от него доклади, а той да отчита как ги е изпълнил, не противоречат на Конституцията.

Румен Радев: Ако ГЕРБ върнат мандата, ще имам нов кръг от консултации

Ако ГЕРБ върнат мандата, ще имам нов кръг от консултации с представените в парламента партии. Това обяви при завръщането си от Черна гора президента Румен Радев.

МФ: България очаква 1,3 млрд евро по Плана тази есен

Над 1,3 млрд. евро, които България трябва да получи тази година по Плана за възстановяване и устойчивост, се очаква да постъпят в хазната през есента, съобщиха от Министерството на финансите.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украинската армия: Започнахме контраофанзива в Херсонска област

Украинските военни съобщиха, че са започнали контраофанзива срещу руските войски, окупирали части от южната украинска Херсонска област, информира ДПА. От снощи е започнала атаката срещу оръжеен склад в град Нова Каховка, съобщи южното командване на украинската армия в актуализирана информация във Фейсбук. Според украинската страна са били унищожени гаубица и […]