Владимир Иванов: Няма да наблюдаваме много резки движения на цените на храните

NetNews

Рекордьор по поскъпване е олиото – към момента цената е с 30% нагоре спрямо миналата година. Това заяви в "Говори сега" Владимир Иванов – председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. По думите му тенденцията е световна.

В момента при олиото има установено равнище между 3,10 лв./3,20 лв. за литър.

Единственото притеснително е покачването на цените на енергоносителите. Тепърва енергийната криза ще влияе. Ще се види как ще тръгне 2022 г., отоплението ще е много по-скъпо. Не се очертава добра картинка по отношение на оранжерийното производство. Торовете също поскъпнаха, тези процеси ще се отразят в малко по-късен процес.

Като цяло годината е неблагоприятна за плодовете и зеленчуците, с много скъп август, лоши реколти при домати, краставици, цветно зеле, пипер. По отношение на ябълките – годината е добра, лимонът има добра реколта в съседните региони, това, което се внася на трапезата е без сериозни изменения.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Втори тур в повечето общини в Северна Македония

Станаха ясни изборните резултати в Северна Македония, съобщи Нова Македония. Регионалният вот се проведе през миналата седмица. Втори тур ще се проведе след седмица. Такъв ще има в 44 от 81 общини. Втори тур ще се проведе и в Скопие. Там ще се яви представителят на социалдемократите и настоящ кмет […]