Върхът на технологиите: Google откри нов кампус

NetNews

Това е напълно независим проект на Google, като се започне от дизайнерския ескиз и завършва със строителство. Естествено, сграда от такъв мащаб не е лишена от иновативни характеристики и интересни решения.

Например покривът на кампуса се състои от 90 000 слънчеви панела, които са в състояние да генерират седем мегавата мощност, покривайки около 40 процента от енергийните нужди на сградата.

Също така в сградата има кухни, в които е разположено електронно оборудване, а използването на газ е напълно изключено. Налична е свръхтехнологична вентилационна система, както и „умни“ автоматични завеси на прозорците.

Но това не е всичко. В сградата има геотермална централа, която може да осигури топлина или охлаждане на сградата, елиминирайки използването на изкопаеми горива и намалявайки използването на вода при охлаждане с до 90 процента.

Като цяло, както обикновено, Google успя да изненада всички с грандиозна структура, но колко удобно е персоналът да работи там, може само да се гадае. Въпреки че със сигурност всичко е наред с условията там.

ВBay View има седем различни кафенета, като от всяко работно място се открива гледка към улицата.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Закриват Държавната петролна компания

Правителството прие решение за приемане на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавните резерви и военновременните запаси. С него се цели Държавното предприятие „Държавна петролна компания“ (ДП ДПК) да бъде закрито. Направените анализи сочат, че съществуването на ДП ДПК е напълно необосновано от гледна точка на защитата на […]