В подножието на пика на цените сме

NetNews

Г-н Тодоров, може ли да кажем, че доближаваме пика в цените на недвижимите имоти?

Обикновенно разбираме кога цените са достигнали пик, след като започнат да се понижават и кога дъно, след като започнат да се покачват. Никога не можем да сме сигурни в тренда на цените, но според мен ако не сме на върха в момента сме в неговото близко подножие.

Какви имоти се търсят най-много в момента?

Остават водещи жилищните имоти , както градски така и актуалните в последните три години извънградски къщи в села на отстояние 15-20 км от големият град.

Какъв е профилът на купувача ,купуванета в основен имот за живеене или по-скоро противодействие на разстящата инфлация?

Купуват както млади семейства пи чисти житейски мотиви , така и клиенти с инвестиционен или антиинфлационни мотив

Водещи банкери у нас заговориха за леко покачване на лихвите по ипотечните кредити в скоро време,предвид подобни действията в Щатите и Германия например, Вие очаквате ли това скоро да се случи и тук?

Все още банките в БГ предлагат доста привлекателни условия за ипотечно кредитиране, ниски лихви, бонуси и други. ЕЦБ обяви, че ще промени лихвените условия след 01.09, подобен процес се наблюдава и в САЩ, това неминуемо ще се отрази върху лихвените нива по кредите и в БГ както на заемите , така и на депозитите , а от там ще доведе до леко охлаждане на пазара, но срив подобен на този от 2009 не очаквам.

Очаквате ли пазара да остане така ценово висок?

Пазара ще запази подобни ценови нива , има обективни условия за това – инфлация , ръст цените на горива и материали , ръст на цената на труд , но може би ще намали скоростта на покачване и ще има дефиринциране на цените според локация и качество.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Качиха прага на задължителната регистрация по ДДС

Единодушно с 212 гласа „за“, без нито един „против“ и „въздържал се“ Народното събрание (НС) прие на първо четене промени в Закона за данъка върху добавената стойност (ДДС), с които се завишава минималният праг на облагаемия годишен оборот за регистрация по ДДС от 50 хил. лв. на 100 хил. лв. […]