Детска банда тормози жителите на столичния „Лозенец“

NetNews

Младежи тероризират жителите на софийския квартал “Лозенец” и няма сила, която да ги спре. За това се оплакаха столичани, живеещи в района.

По разкази на потърпевши нападенията се извършват не всяка вечер, но поне 2-3 пъти на седмица, най-често в петък и събота. Около 23 часа автомобил, в който се вози компания, започва да обикаля тихите улиците. Вътре седят тийнейджъри на възраст от 16 до 20 години – и момчета и момичета. Свалят стъклата, колата им почти спира и започват “забавлението” – хвърляне на камъни, яйца и пиратки по околните сгради, пише "Труд".

Най-потърпевши са живеещите на партерните и по-долните етажи. В горещините прозорците им са отворени, хората не само не могат да спят, но и има опасност някой да пострада, ако се счупи стъкло или фойерверките гръмнат в помещенията.

От разговори помежду си и от контакти в социалните мрежи жители на “Лозенец” са посочили нападения по този почерк на 4 улици: “Бигла”, “Кричим”, “Розова долина” и “Бисер”, но не е изключено да има поне на още четири. Забелязаните автомобили са два – голямо “Ауди” или А5, или А6 и джип “Мерцедес”.

От публикации в социалните мрежи става ясно, че гражданите очакват полицията да се намеси, от Четвърто РПУ пък казаха, че чакат някой да им даде писмен “заявителски материал”, по който да започне същинско разследване.

При един от случаите – на улица “Розова долина”, “нарушителите на нощната тишина” са стреляли и с газов пистолет.

“Като намерят боен пистолет, ще почнат да гърмят и с истински патрони”, казва мъж, който не пожела да бъде сниман и името му да се посочва. Но пък показа своя наскоро ремонтиран и белосан балкон на улица “Бигла”, по който ясно се виждат следите от стекли се жълтъци и белтъци.

“Бяха улучили прозореца с яйце, което е протекло надолу. Пак добре, че не беше камък да счупи стъклото. Не не си бяхме вкъщи, когато е станало, видяхме всичко на другия ден. Не, не съм подавал жалба в полицията, нито съм се и обаждал. Нали ще им кажат: “Измий си прозореца, нали няма пострадали”.

“Аз съм си била вкъщи тази вечер, но нищо не съм чула, – казва съседката от близката тераса. Но редовно нощем по нашата улица шофьорите карат като луди, минават младежи, които крещят като гамени, затова и нашата спалня е откъм вътрешния двор”, пояснява тя.

“Наблизо е природо-математическата гимназия, но не вярвам да са ученици от нея, пък и те няма какво да правят там до полунощ. Това са разглезени деца на богати хора, дето карат скъпи коли. Даже не бих се учудила, ако нямат книжки и вземат нощем автомобилите, за да вилнеят по улиците”, каза майка с дете в близка градинка. И добави, че живее през няколко улици, в момента около тях има ремонти на тротоарите и няма такова движение на автомобили нощем.

“Има обаждания по телефона от граждани, които учтиво са били поканени в полицейското управление да подадат сигнала си писмено, но до момента нямаме такива заявителски материали”. Така отговориха от Четвърто РПУ в “Лозенец” на въпросите дали по случаите се работи и има ли установени или задържани злосторници.

“Нашите данни до момента са, че от подобни инциденти няма пострадали граждани, нито счупени прозорци или автомобили. Въпреки това са правени проверки на някои от улиците, от които сме получили обажданията, нощем там има и засилено присъствие на патрули”, добавиха от полицията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Амбър Хърд тайно стана майка (СНИМКА)

Бившата съпруга на Джони Доп – актрисата Амбър Хърд, стана майка тайно. 35-годишната блондинка съобщи, че е станала майка на дъщеря чрез сурогатна майка. В специален Инстаграм пост звездата разкри, че бебето, родено на 8 април, се казва Ууна Пейдж и е кръстено на покойната ѝ майка Пейдж, предава Page […]