Дъщерята на уволнения шеф на ДАНС е надзорник в БНБ, квалификацията ѝ – съмнителна

NetNews

Дъщерята на довчерашния председател на ДАНС Димитър Георгиев работи в най-важното управление на БНБ – „Банков надзор“. Същото, което в момента бави смяната на борда на държавната Българска банка за развитие. Същото, което е изпуснало скандалните кредити, огласени от новия министър на икономиката, отбелязва журналистът Иван Бакалов в сайта си E-vestnik.bg.

Още по-странно е, пише Бакалов, позовавайки се на "19 минути", че Александрина Георгиева е назначена в банката като експерт през 2016 г., както сама е написала с гордост на своята стена във Facebook. Тя започва образованието си в единствения упоменат от нея университет „Нотингам Трент“ през септември 2015 г. А го завършва, след като вече е назначена и то в отдел "Човешки ресурси" на БНБ – през юли 2017 г.

С каква квалификация незавършилата студентка попада в националната ни банка, която още пази титлата Народна, чуди се журналистът? Александрина сама е записала предишния си опит – шафнерка, или ако повече ви харесва – стюардеса, на борда на автобусите за турове „Хемптън Джитни“.

Освен влияние върху най-богатите българи и чуждите финансови институции, позицията в БНБ носи и други приятни плюсове – заплата над 4000 лв. месечно (кметът на София получава 2900 лв. месечно). Като възнаграждението се получава не 12 пъти, както при кмета, не 13, а 20 (двадесет) пъти годишно.

Колко точно пари получава Георгиева? По каква причина е назначена без изискваното по закон образование? Каква нейна квалификация е насочила именно към нея вниманието и за какви заслуги е издигната в банковия надзор? Това са част от въпросите, на които медийният съветник на гуверньора на БНБ Ани Димитрова (преди това пиар на кабинета "Орешарски") все още не е отговорила.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стоичков: Прогнозирах купата на Виляреал!

Христо Стоичков коментира развръзката във финала на Лига Европа снощи. Вчера Камата прогнозира успех за Виляреал срещу Манчестър Юнайтед, въпреки че победата за „жълтата подводница” дойде след изпълнения на дузпи. „Страхотна драма, перфектни дузпи! Прогнозирах купата на Виляреал! "Жълтата подводница" е пример за себераздаване, дисциплина и отборен дух! Честито завръщане […]