Ерджан Ебатин, ДПС: Липсата на диалог не е промяна

NetNews

„В политиката е много важно по какъв начин поднасяш към някого нещо, което искаш той да поеме като ангажимент. В случая – председателството на Комисията по социалната политика. На нас ни се каза директно, че ни се пада социалната политика, и че д-р Адемов ще бъде председател. Това не е правилен подход. Трябва да се подходи с диалог“, заяви депутатът от ДПС Ерджан Ебатин в студиото на „Денят ON AIR“.

Никога досега в Народното събрание не е имало толкова малко комисии, които се дават на опозицията, изтъкна събеседникът.

„Липсата на диалог не е промяна. Политическото пространство между партиите в основата на промяната трябва да бъде диалогът, трябва да спрем с политическото високомерие. Управляващите да осъзнаят, че властта е временен инструмент. Когато демонстрираш политическо високомерие, може да се окаже, че попадаш в капан“, предупреди Ебатин.

Депутатът от ДПС смята, че това, което се случва в момента, е демонстрация на същото, което сме „гледали“ досега. И не пропусна да отбележи, че обществото ни се намира в тежка икономическа, политическа и здравна криза.

„Възможно е в някои сектори да се справи кабинетът. Но с начина, по който започва, няма политическо разбирателство“, добави той пред Bulgaria ON AIR.

Популизмът е тумор в политическата среда, който трябва да бъде изрязан, смята Ебатин. Депутатът от ДПС коментира и темата с наложения мораториум върху цената на тока, парното и водата.

„Ако мораториумът е до края на март, началото на април, тези разлики и загуби, които са около 90 млн., ще стигнат до 500 млн. лв. Ще бъдат в пъти повече. Явно премиерът на страната се е усетил и започна да говори, че може би мораториумът ще бъде прекратен по-рано от първоначално зададените срокове. Това не е пазарен механизъм“, посочи той.

ДПС ще бъде конструктивна опозиция, подчерта депутатът.

„Бихме подкрепили нещо разумно, ако има диалог с нас. Никой няма интерес страната да върви от криза в криза. Управленческият формат не се разбра помежду си, а ГЕРБ се възползва от това“, завърши Ебатин.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 2 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ясен Тодоров: Новата власт не е наясно какво значи съдебна реформа

„Надявам се този тон да бъде променен. Това зависи от Министерството на вътрешните работи. Прокуратурата е длъжна да работи съвместно с всеки министър“, заяви зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров в студиото на „Денят ON AIR“. От изказването му стана ясно, че новата власт не е наясно какво значи съдебна реформа. […]