Ердоган ще разговаря с Путин

NetNews

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира да разговаря по телефона тази седмица с руския лидер Владимир Путин, с когото се очаква да обсъди ситуацията в Запорожската АЕЦ и конфликта в Украйна, съобщи дипломатически източник пред РИА Новости.

Ердоган заяви по-рано, че възнамерява да обсъди с Путин резултатите от разговорите си с украинския президент Володимир Зеленски и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш в Лвов и да поиска от него да предприеме конкретни мерки за разрешаване на ситуацията в атомната електроцентрала в Запорожие.

„Да, такива разговори се очакват тази седмица. Темите бяха предварително изложени от г-н президента. Това е ситуацията в Запорожската АЕЦ и като цяло разрешаването на украинската криза. Турция продължава да играе своята честна посредническа роля в този конфликт, тъй като е единствената страна, която е спечелила доверието и на двете страни“, е заявил източникът.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Куба потвърди първи случай на маймунска шарка

Куба потвърди първи случай на маймунска шарка, съобщи Министерството на здравеопазването на страната, след като откри вирусното заболяване у турист, пристигнал от Италия тази седмица. Той отседнал в къща под наем и пътувал до различни дестинации в западните провинции на карибската островна държава преди да се разболее, се казва в […]