Илхан Кючюк: ДПС е мисия и избор

NetNews

"Има неща, които остават в историята като пример за бъдещите поколения. Има дела, които говорят за тези преди нас. В деня на 31-та годишнина от учредяването на Движението за права и свободи бих искал да кажа няколко думи за всички нас. Българският етнически модел не е просто понятие от историята, това е изстрадан роман, написан с горчиви човешки съдби".

Това заяви евродепутатът Илхан Кючюк в поздрав до учредителите, съмишлениците и приятелите на партията.

"Ето защо нашият етнически модел трябва да бъде утвърждаван и развиван. Ние като нация можем да допринесем за членството на страните от Западните Балкани в ЕС точно с тази работеща концепция. Д-р Доган посочва категорично пътя ни през 1990 г., защото нашият път е Европа и той минава през паметниците на жертвите от така наречения “Възродителен процес”. Защото, нека бъдем честни, Европа гарантира в най-голяма степен защитата на нашите човешки права и свободи.

Пътят ни бе трънлив и пълен с трудности, но кой, ако не ние, може да мине по него. И затова ДПС е уважаван партньор не само сред либералите. Но там ДПС е наистина доказан защитник на човешките права и свободи. Оказва се, че човешките права и свободи никога не са били отживелица или стара идеология. Напротив, кризата с COVID-19 задълбочи тяхното значение. Световната криза показа както необходимостта от нова политическа култура, така и раждането на нови реалности. Сътрудничеството с обществото днес е неотменимо и повече от задължително. Но затова се изисква доверие. Ето защо, години наред ние влагаме нашите сърца и души в идеите, които носят свободата да бъдем разбирани и уважавани. ДПС днес не е просто абревиатура".

ДПС е личен избор и мисия!, завърши Кючук.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пет нови непостоянни членове в Съвета за сигурност на ООН

Пет нови държави станаха непостоянни членове на Съвета за сигурност на ООН, съобщи ТАСС. Петте страни участваха в първото заседание на съвета през тази година. Страните са Индия, Мексико, Норвегия, Ирландия и Кения. На заседанието беше обсъдена работната програма. Програмата е изготвена от Тунис. Страната е председател. В Съвета за […]