Индивидуалната хеликоптерна раница направи първия си полет (ВИДЕО)

NetNews

Напълно електрическия индивидуален летателен апарат, направен във формата на раница с две симетрични въртящи се перки и система за автоматично и ръчно управление на полета, разработена от австралийския стартъп CopterPack, направи първия си тестов полет.

Видео на полета на необичайното, на пръв поглед трудно управляемо устройство, се появи в официалния канал на CopterPack в YouTube. Двудвигателният „индивидуален хеликоптер“ разполага с акумулаторна батерия, поставена в раница и с два електродвигателя, въртящи лопатки с диаметър 90 см, разположени симетрично, отдясно и отляво на пилота.

Конструкцията е комбинирана с тръби от въглеродни влакна и е в състояние да издигне възрастен човек от Земята. Според разработчиците хеликоптерната раница е оборудвана с автоматична система за управление. Ръчното управление на устройството се извършва с помощта на два джойстика-подлакътници, като вероятно с тях се променя посоката на въртене на роторите.

За устройството CopterPack няма друга информация, освен кратко тестово видео и изключително семпло представяне на уебсайта на компанията. На пръв поглед раницата-хеликоптер има два основни проблема. Първо, когато един от двигателите спре, потребителят неизбежно ще падне на земята, което води до ограничаване на тестовете до полети над вода на ниска височина до 15 метра.

Вторият проблем е свързан със захранването, което пречи на устройството да лети на големи разстояния. Последният проблем може да бъде решен чрез подмяна на литиевите батерии с по-ефективни батерии. Вижте повече.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Обективните цени" могат да предизвикат вълна от продажби

След като през седмицата стана ясно, че от 1 януари 2022 г. Гърция променя начина на изчисляване на данъците върху недвижимите имоти, експерти прогнозират рязък скок на продажбите в зоните, в които се очаква рязко покачване на данъците. Много от собствениците на жилища във въпросните региони ще се опитат да […]