Майката на убития Димитър: Връщането на Бизюрев и неговите показания ще преобърнат делото

NetNews

До 10 дни българските власти очакват у нас да бъде екстрадиран основният заподозрян за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев. Това съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев.

Вчера стана ясно, че съдът в Дания е одобрил молбата за неговото принудително довеждане в България. Той обаче е обжалвал. Сега се чака делото да мине и през втората инстанция.

„Решението в Дания е много чакано от нас”, заяви в предаването „Здравей, България” по NOVA майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова. Тя е оптимист, че екстрадицията наистина може да се случи до 10 дни.

Бакалова е категорична, че връщането на Бизюрев и неговите показания ще преобърнат делото и ще променят обвиненията срещу близнаците, които са заподозрени за участие в убийството.

„Смятаме, че има още замесени в това зверство. Ще се появят и други участници в убийството на Митко, които мълчат на този етап. Бизюрев може единствен да каже обективната истина. Искаме истината – да разберем какво се е случило във въпросната вечер и защо Митко беше убит”, споделя още майката.

Атанаска Бакалова каза още, че редовно вижда колата на отстранения шеф на „Криминална полиция“ в Стамболийски Дамян Капов пред Районното и пита какво прави тя там и защо той очевидно е върнат на работа. За връщането му на работа потвърдиха от пресцентъра на МВР. Оттам уточниха, че той е бил отстранен от работа временно, само за два месеца. Процедурата по дисциплинарното производство срещу Капов обаче все още не е приключила.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

След убийството на Пейо Пеев: Организира се протест за споделеното родителство

Протест в памет на убития Пейо Пеев ще се проведе в петък в центъра на София. Предполага се, че поводът за убийството на 44-годишния мъж е дългогодишен спор за родителски права. За извършеното престъпление са обвинени съпругата му Габриела и нейната майка Красимира Трифонова, за която се смята, че е […]