Маргарита Симонян с първи думи след опита за убийството й

NetNews

Главната редакторка на руския телевизионен канал Ар Ти (RT) Маргарита Симонян коментира информацията за предотвратяване на опит за покушение срещу нея с думите: „предателството е по-страшно от смъртта“, предаде ТАСС, съобщи БТА.

„Много съжалявам, че 18-годишното момче, което ми показаха във видеозапис, се оказа толкова заблудено. Какво е чело, какво е гледало, кой е говорил с него, кой е накарал главата му да за замъти толкова, че изведнъж да реши, че грижата за народа му е съвместима с вземането на пари от Украйна, от украинското разузнаване, за да унищожи лидери на общественото мнение в собствената си страна“, каза Симонян във видео, публикувано в канала на Ар Ти в „Телеграм“.

Тя уточни, че това е вторият опит за покушение, подготвяно срещу нея за последната година. „Тази година свикнах да живея, чувствайки се като заек в полето, който някой гони с пушка“, разказа тя. Според Симонян има неща, които са по-страшни от смъртта – срамът, предателството, животът с усещането, че си направил нещо непоправимо.

„Пожелавам на тези момчета, които сега са в ареста, да разберат това и да им остане време в живота, за да компенсират всичко това и да се опитат да изградят живота си по нов, различен начин“, подчерта Симонян . По-рано руската Федерална служба за сигурност съобщи, че вчера в Москва и Рязанска област са били арестувани членове на неонацистката групировка „Параграф-88“, които са събирали разузнавателна информация за журналистките Маргарита Симонян и Ксения Собчак.

Задържаните признали пред разследващите, че са подготвяли покушения от името на Службата за сигурност на Украйна срещу възнаграждение от 1,5 милиона рубли (малко над 16 000 долараЮ) за всяко убийство.

В интервю за американския вестник „Вашингтон пост“, публикувано вчера, главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужни призна за украински нападения на руска територия, припомня ДПА. „Това е наш проблем и от нас зависи да решим как да убием този враг. Възможно е и е необходимо да убиваме на негова територия по време на война“, категоричен бе Залужни.

Днес Басманният съд в Москва наложи на седемте арестувани постоянна мярка „задържане под стража“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Експерт: Украйна не може да използва реакторите от „Белене“

Украйна може да използва евентуално продадените реактори от АЕЦ „Белене“ единствено за части или да направи голяма инвестиция. Това каза в предаването „Говори сега“ по БНТ Янко Янев, директор на Института за управление на ядрените знания във Виена. „Изграденият до този момент блок в Украйна е за друг реактор. Той […]