Мицкоски: Спираме всяка комуникация с представители на правителството

NetNews

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че Изпълнителната комисия на опозиционната партия в Република Северна Македония е взела решение, да бъдат спрени „всички официални комуникации на двустранно ниво с представители на правителството“.

„Има само едно нещо и то е да седнем и да се договорим за изборите, кога ще бъдат изборите и как ще бъдат изборите, по какъв начин – с техническо правителство, без техническо правителство или всичко, което е свързано с изборите. Отлагането на представянето на промените в конституцията в парламента означава, че от СДСМ отлагат този процес, защото нямат подкрепа за това, което приеха без да консултират опозицията и македонския народ. От друга страна, когато народът и опозицията търсят решение за национално единство и консенсус, те (ВМРО-ДПМНЕ) непрекъснато ги отхвърлят, защото играят една-единствена карта, а това е интересът на България“, каза Мицкоски по време на посещение в община Щип.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ припомни, че е обявил, че ако промените в конституцията минат в парламента, той ще подаде оставка като председател на партията.

Вчера премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски обяви, че конституционните промени все пак ще бъдат внесени в парламента.

От СДСМ реагираха на думите на председателя на ВМРО-ДПМНЕ със съобщение, че не виждат причина „да му придават прекалено голямо значение, като се има предвид, че Християн Мицкоски променя диаметрално вижданията си във всяко следващо изказване“.

„Мицкоски има право да се изолира, но няма право да изолира държавата. Вредната му политика на отказ от диалог и опити за блокади е доказателство, че той е готов да доведе страната до задънена улица, до изолация, само защото няма капацитет и не знае как да реши всеки проблем и предизвикателство. СДСМ няма да позволи страната да загуби още 11 години в изолация, както се случи по времето на шефа на Мицкоски Никола Груевски. Ще направим всичко, за да продължим европейския път на страната, да вкараме Република Северна Македония в ЕС и да реализираме стратегическата цел“, реагираха от СДСМ.

Източник: БТА

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Скопие "оценява високо" подкрепата на САЩ в разширяването на ЕС

По време на участието си във форума Дубровник 2023 министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи е осъществил срещи със заместник помощник-държавния секретар по европейските и евразийските въпроси и специален представител на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар и с министъра на външните работи на Република Армения […]