Модернизират тренажорите за четири енергоблока в Китай

NetNews

„Русатом Сервис“ подписа договор с оператора на АЕЦ „Тянван“ – китайската JNPC, за модернизация на два пълномащабни тренажора за първи, втори, трети и четвърти енергоблок на централата.

Това включва обновяване на програмното осигуряване на оборудването, провеждане на тестове на площадката и техническа поддръжка. В основата на пълномащабния тренажор е програмен комплекс – цифров двойник на енергоблока на АЕЦ, който осигурява моделиране на всички режими на експлоатация на централата в реално време – режими на нормална експлоатация и аварийни режими.

Тренажорът се използва за подготовка на оперативния персонал, отработване на взаимодействието по време на смените, практическо обучение и изпити на персонала, противоаварийни тренировки и други.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Посочиха три любопитни ефекта от мастурбацията

Хората често прибягват до самозадоволяването и в никакъв случай тази дейност не може да стане скучна сред представителите на съвременното общество. Самозадоволяването се характеризира както с добри, така и с лоши странични ефекти. Ето три от тях: 1. Самозадоволяването облекчава стреса и болката Не само мастурбацията, но и всяка друга […]