Москва обвини ЕС в последователно разрушаване на отношенията си с Русия

NetNews

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини Европейския съюз в последователно разрушаване на отношенията си с Русия. Лавров заяви това след преговори в Санкт Петербург с финландския си колега Пека Хаависто.

На обща пресконференция след преговорите Сергей Лавров припомни, че след събитията в Украйна през 2014 г. Брюксел съзнателно е разрушил всички механизми за диалог с Москва, съществуващи на основата на Споразумението за партньорство и сътрудничество.

В същото време той добави, че липсата на нормални отношения на Русия с Европейския съюз не ѝ пречи да си сътрудничи с отделните страни членки.

Като добър пример в това отношение посочи Финландия. Пека Хаависто заяви на свой ред, че страната му е член на Евросъюза и този факт не бива да се пренебрегва.

Очаквано Лавров и Хаависто обсъдиха присъдата на опозиционера Алексей Навални, действията на руските власти по време на протестите в негова защита и изгонването на трима европейски дипломати от Москва, като по всички тези въпроси двете страни останаха на диаметрално противоположни позиции.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пътник нападна с чук шофьор на градския транспорт в София

Пътник нападна с чук шофьор на градския транспорт в София. Мъжът нанесъл щети и на превозното средство на спирка край метростанция "Г.М. Димитров". Счупени са няколко прозореца, включила се е и алармата. При случая няма пострадали, уточняват от полицията. В момента тече полицейски оглед. Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива […]