От утре започва затопляне

NetNews

След поредното съществено пролетно застудяване и валежи от сняг, през почивните дни ни очаква слънчево време и съществено затопляне, съобщи БНТ.

Максималните температури днес бяха 6° в София, около 8 – 9 градуса на морския бряг, където през целия ден остана облачно, на места с валежи, до 14 градуса във Видин. Опасно студено беше в планините – на Мусала – минус 15°, в комбинация със силен вятър.

Още утре ще бъде малко по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури между 9° и 14°. Ще преобладава слънчево време, но но след обяд над източната половина от страната, където ще бъде и ветровито, са възможни слаби превалявания от дъжд.

С намалението на облачността обаче утре сутринта ще бъде по-студено, с температури в много райони под нулата, в интервала от минус 3° до 2°. В София, след минус 1° днес , утре ще бъде минус 3°.

Затопляне и предимно слънчево време и в планините утре, с временни увеличения на облачността и изолирани слаби превалявания от сняг. Ще остане ветровито, с умерен, временно силен северен вятър, който след обяд ще отслабва.

Чудесни условия за ски в планинските ни курорти, като снежната покривка в момента е най-високата от цялата зима, но опасността от лавини извън обработените писти остава повишена.

Не само у нас, навсякъде на Балканите утре ще е предимно слънчево. Температурите слабо ще се повишат, но в повечето райони ще останат по-ниски от обичайните за април.

Сняг ще вали утре на Скандинавския полуостров. С очакваното застудяване, в сняг ще преминат и валежите от дъжд на Британските острови. Причината – дълбок циклон с център над северните части от Европа. Валежи от дъжд ще има на Пиренеите, където също ще застудява.

У нас, в събота и неделя затоплянето ще продължи, като съществено по-хладно ще остане по Черноморското ни крайбрежие. Ще бъде и предимно слънчево.

Още по-топло се очаква да бъде в началото на новата седмица.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Германия е готова да закупи "Спутник V" без посредничество на ЕС

Бавария за закупуване на руската ваксина срещу Covid-19 "Спутник V", която властите на федералния регион договориха предишния ден. Според условията на сделката Бавария ще набави 2,5 милиона дози от руската ваксина, след като тя получи зелена светлина от Европейската агенция по лекарствата (EMA). Министър-председателят на германската провинция Маркус Зьодер обясни […]