Пекин с призив към Япония

NetNews

На 16 март, по време на среща с министъра на отбраната на САЩ, японският му колега Нобуо Киши заяви, че Токио ще засили военното сътрудничество с Вашингтон и ще окаже подкрепа на американските сили при военни операции за защита на Тайван. Това е явна провокация срещу Китай.

Китай, като държавата, понесла основната тежест и дала най-много жертви във войната срещу Япония през 30-те и 40-те години на миналия век, няма да остане равнодушен към подобни провокации. В тази връзка китайският посланик в Токио е изразил силно недоволство от думите на Киши и се обявил категорично против подобно поведения.

В заявление на посолството се посочва, че те вредят сериозно на усилията от двете страни за възстановяване на взаимното доверие и подобряване на отношенията им. Пекин призова Токио да прекрати това поведение и да работи за засилване на доверието към него с прагматични действия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха мъртва жена край Пловдив

Труп на възрастна жена е открит в коритото на река Въча до пловдивското село Куртово Конаре. На 27 март около 13:30 часа случайни минувачи са попаднали на тялото близо до реката в местността "Върбиняка", уточнява Plovdiv24.bg. Веднага след това е подаден сигнал до полицията. По непотвърдена информация става въпрос за […]