Подновени са нападенията срещу завода „Азовстал“

NetNews

Руските сили са подновили офанзивата си срещу последния бастион на украинските сили в стратегическия пристанищен град Мариупол, заяви Олексий Арестович, високопоставен представител на украинското президентство. Той каза, че руснаците са подновили въздушните удари срещу металургичния завод „Азовстал“ и опитват да го щурмуват. „Врагът опитва да смаже напълно съпротивата на защитниците на Мариупол в зоната на „Азовстал“, каза Арестовия.

Преди два дни руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин, че целият град Мариупол, с изключение на „Азовстал“, е бил „освободен“ от руснаците. Путин нареди на руската армия да не щурмува промишленото предприятие, а вместо това да го обсади. По информация на украинските власти там има около 2000 техни бойци, а около 1000 души са намерили убежище в подземните тунели на комбината.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Патриарх Неофит: Силата ни е в нашата вяра

Обични в Господа чеда на Светата ни църква, Светлината на Възкресението ярко озарява днес цялата Вселена и чистата радост от победата на изгрелия от гроба Живот ни въздига високо над всичко земно – над всяко страдание, горест и безнадеждност, като преизобилно изпълва душите и сърцата ни, за да възкликнем, тържествувайки: […]