Полицията арестува 42-ама души след хаоса по улиците на Париж

NetNews

Полицията в Париж арестува 42-ама души по време на масовите безредици, които хулигани устроиха в града след победите на Мароко и Франция на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол, съобщи телевизионният канал BFM, позовавайки се на данни на полицията.

Над 20 000 души са присъствали на булевард Шанз Елизе в съботната вечер, като се стигна до сблъсъци между хулигани и полицията и се наложи органите на реда да използват сълзотворен газ.

Повечето инциденти са станали около полунощ. Групи агресивни фенове счупиха няколко ограждения на сградите на тротоара и започнаха да хвърлят камъни и бутилки по полицията и жандармеристите, както и да ги замерят с факли.

Мароко победи Португалия с 1:0 и си осигури място на полуфиналите, превръщайки се в първия африкански отбор в историята в тази фаза на Световно първенство. Мароканците ще се изправи срещу Франция в сряда, която победи Англия с 2:1 на четвъртфиналите по-късно същия ден.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Зейнеб не бърза да се връща на екран след раждането

Репортерката Зейнеб Маджурова не бърза да се връща на работа, след като роди близначките си Василиа и София. Както върви, поне още година и половина тя няма да е на екран. Отглеждането на децата е по-сложно сега, а и по-важно от кариерата, убедена e приятелката на Гала, пише Уикенд. 3a […]