Посланикът ни в Брюксел: Скопие не изпълнява договорите

NetNews

"Северна Македония продължава да не изпълнява Договора за добросъседство". Това е заявил българският постоянен представител в ЕС Димитър Цанчев на днешното заседание на Съвет "Общи въпроси".

"Ние подкрепяме политиката на разширяване на ЕС при стриктно спазване на всички критерии. За съжаление нашите македонски партньори продължават да не изпълняват Договора за добросъседство с България, който беше едно от условията, отворили пътя на страната към започване на преговори. Въпреки всичко ние оставаме готови за диалог“, е подчертал посланик Цанчев по информация на постоянното ни представителство.

Същевременно Цанчев е изтъкнал необходимостта от приоритетно предоставяне на ваксини за страните от Западните Балкани.

Той е заявил, че България подкрепя дигиталния зелен сертификат, който трябва да улесни свободното и безопасно движение и да допринесе за възстановяването на туристическия сектор. При дискусията за прилагането на Протокола за Ирландия и Северна Ирландия и процеса на ратификация от Европейския парламент на Споразумението с Обединеното кралство, той е определил като неприемливи дискриминационните такси за работни визи за гражданите на няколко страни-членки, сред които и България.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ерата на Аниели в Юве приключва, а още два тима напускат Суперлигата! Идва ли краят на новия проект?

Английският журналист Майкъл Дилейни хвърли поредната бомба на вечерта. Според негова информация дългогодишният президент на Ювентус Андреа Аниели е подал своята оставка и повече няма да ръководи клуба. Причината за евентуалното напускане е свързана с гръмкия провал на Суперлигата, в която самият той бе един от президентите. Натискът от феновете […]